Отделението за интензивни грижи за новородени в болница Ал Шифа

...
 Отделението за интензивни грижи за новородени в болница Ал Шифа
Коментари Харесай

„Ще загубим всички за 5 минути“: Недоносени бебета в кувьози в Газа са изложени на риск

 

Отделението за интензивни грижи за новородени в болница " Ал Шифа " в Газа е изправено пред " голяма злополука ", защото липсват съществени животоспасяващи медикаменти. Има заплаха от спиране и на електрозахранването, съобщи ръководителят на отделението.

Д-р Насер Булбул описа пред Ройтерс, че отделението работи единствено с 10 апарата за изкуствена вентилация. Има и изострен дефицит на съществени медикаменти, в това число антибиотици.

Снимка: Ройтерс

" Всички бебета тук са с тегло под нормата и се нуждаят от денонощни интензивни грижи. Разполагаме с апарати за изкуствена вентилация, само че в този момент седем от тях не работят, тъй като не разполагаме с подобаващите кабели. Така ни остават 10 апарата “, описа доктор Булбул.

Броят на жертвите в Газа доближи 4651, а на ранените 14 245, заяви палестинското здравно министерство

Той насочи апел да бъдат изпратени нужните медицински консумативи за това сериозно поделение.

„ В противоположен случай сме изправени пред голяма злополука. Ако електричеството спре в тези отделения, където има 55 бебета, ще загубим всички в границите на 5 минути ", предизвести лекарят.

Снимка: Ройтерс

Там се намира бебе, което е родено в 26-а гестационна седмица и тежи 880 грама. Майката е била докарана с кола за спешна помощ, откакто къщата до нея е била изумена.

„ Тя беше ориентирана към родилната зала, беше паникьосана. Оценихме положението ѝ и взехме решение, че се намира във фаза на раждане. Роди това бебе и то бе признато в интензивното поделение. Не разполагаме с нужните и съществени животоспасяващи лекарства и по тази причина то беше сложено на уред за изкуствена вентилация през първите пет дни от живота му “, споделя още доктор Булбул.

Малчуганите съгласно тях в никакъв случай не би трябвало да се преглеждат като пионки на арената на бойните дейности

Лекарите от неговия екип лекуват освен новородени, само че и всички деца, които се нуждаят от здравна помощ от към 60 000 души, намерили леговище в болничното заведение.

Снимка: Ройтерс

Организация на обединените нации: Най-малко 120 бебета в кувьози са изложени на риск

И Организация на обединените нации сигнализира за казуса, за който споделя доктор Насер Булбул. От организацията предизвестиха, че животът на минимум 120 новородени в кувьози в лечебните заведения в Газа е изложен на риск. Причината е, че горивото в палестинския анклав е на привършване, написа „ Ал Джазира “.

Едно дете умира на всеки 15 минути, по данни на палестинска организация

" В момента имаме 120 новородени, които са в кувьози, от които 70 са на изкуствено дишане. Изключително обезпокоени сме “, съобщи представителят на УНИЦЕФ Джонатан Крикс.

По данни на Организация на обединените нации на територията на Газа, където живеят 2,3 милиона души, всеки ден раждат към 160 дами.

Снимка: Ройтерс

Острата липса на медикаменти, гориво, вода и потребността от филантропична помощ

 

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР